Θεσσαλονίκη: 50 γνωστά και άγνωστα στέκια εκτός κέντρου που πρέπει να ανακαλύψετε
Αποκέντρωση τώρα! Διασκορπιστήκαμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, γυρίσαμε διάφορες γειτονιές και συγκεντρώσαμε 50 γνωστά και άγνωστα διαμαντάκια στα ανατολικά, στα δυτικά και στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης --φούρνους, μπουγατσατζίδικα, γαλακτοπωλεία και ζαχαροπλαστεία, λαϊκές αγορές, ουζερί, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και εστιατόρια. Έχουν πολλά να ανακαλύψεις κανείς τα όχι και τόσο "περπατημένα" μέρη της πόλης, ανάμεσα στα οποία και κάποια σχεδόν αχαρτογράφητα στέκια των ντόπιων, που ρίχνουν στο τραπέζι μερικές πολύ ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑFleur (αρτοζαχαροπλαστείο) Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση κλασικού φούρνου σε συνδυασμό με ζαχαροπλαστείο. Από τις αλμυρές επιλογές, εκτός από τα προζυμένια ψωμιά μακράς ωρίμανσης με φυσικό προζύμι, ξεχωρίζουν το φρέσκο πεϊνιρλί σε αρκετές εκδοχές, οι παραδοσιακές πίτες, όπως η κοτόπιτα, και τα πιροσκί με πατάτα, φέτα ή κιμά. Περίοπτη θέση έχουν και τα γαλλικά κρουασάν, που φτιάχνονται με το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.