πριν από  17 ώρες 54 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ενισχυτικά γεύσης στα τρόφιμα παγκοσμίως. Δίνει στα πιάτα μια ξεχωριστή γεύση ουμάμι και βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως οι ντομάτες, τα μανιτάρια και το τυρί. Ενώ το MSG είναι αμφιλεγόμενο εδώ και δεκαετίες ενισχυτικό γεύσης, τα επιστημονικά στοιχεία έχουν διευκρινίσει πολλά σχετικά με την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειές του. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι το MSG, πώς λειτουργεί και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το προσθέσετε στη διατροφή σας.Τι είναι το ενισχυτικό γεύσης MSG και πώς λειτουργεί; Το MSG είναι το άλας νατρίου του γλουταμινικού οξέος, ενός αμινοξέος που υπάρχει φυσικά σε πολλά πλούσια σε πρωτείνες τρόφιμα. Ενισχύει τη γεύση ουμάμι, διεγείροντας συγκεκριμένους υποδοχείς γεύσης στη γλώσσα.Βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα φύκια, η σάλτσα σόγιας, οι ντομάτες και το παλαιωμένο τυρί.Παράγεται εμπορικά με ζύμωση αμύλου, ζαχαρότευτλων ή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation