Τι είναι το MSG: Οφέλη και παρενέργειες του πιο γνωστού ενισχυτικού γεύσης στον κόσμο
Το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG) είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ενισχυτικά γεύσης στα τρόφιμα παγκοσμίως. Δίνει στα πιάτα μια ξεχωριστή γεύση ουμάμι και βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως οι ντομάτες, τα μανιτάρια και το τυρί. Ενώ το MSG είναι αμφιλεγόμενο εδώ και δεκαετίες ενισχυτικό γεύσης, τα επιστημονικά στοιχεία έχουν διευκρινίσει πολλά σχετικά με την ασφάλεια και τις πιθανές παρενέργειές του. Αυτό το άρθρο εξηγεί τι είναι το MSG, πώς λειτουργεί και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το προσθέσετε στη διατροφή σας.Τι είναι το ενισχυτικό γεύσης MSG και πώς λειτουργεί; Το MSG είναι το άλας νατρίου του γλουταμινικού οξέος, ενός αμινοξέος που υπάρχει φυσικά σε πολλά πλούσια σε πρωτείνες τρόφιμα. Ενισχύει τη γεύση ουμάμι, διεγείροντας συγκεκριμένους υποδοχείς γεύσης στη γλώσσα.Βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα φύκια, η σάλτσα σόγιας, οι ντομάτες και το παλαιωμένο τυρί.Παράγεται εμπορικά με ζύμωση αμύλου, ζαχαρότευτλων ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.