To 10λεπτο κόλπο για να διατηρήσεις φρέσκα τα μάνγκο έως και 1 μήνα
istock Αν αγαπάς τα μάνγκο, ετοιμάσου να χαρείς: ένας απλός τρόπος 10 λεπτών μπορεί να τα κρατήσει φρέσκα για σχεδόν ένα μήνα. Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι αν βουτήξεις τα μάνγκο σε νερό με όζον για 10 λεπτά πριν τα βάλεις στο ψυγείο, μπορείς να επεκτείνεις τη διάρκειά τους έως και 28 ημέρες, αναφέρει η γιατρός Mekhala Vithana στο Study Finds.Γιατί τα μάνγκο "δεν αντέχουν το κρύο" Το πρόβλημα είναι το λεγόμενο "τραυματισμός από κρύο" - κάτι σαν κρυοπάγημα για φρούτα. Αν τοποθετήσεις τα μάνγκο κάτω από τους 12,5°C, τα κύτταρά τους καταστρέφονται και το φρούτο αποκτά γκριζωπές, σκουρόχρωμες περιοχές. Ακόμα κι αν είναι βρώσιμο μέσα, δεν φαίνεται πια ελκυστικό. Το κόλπο των 10 λεπτών Οι επιστήμονες βούτηξαν ώριμα πράσινα μάνγκο σε οζονοποιημένο νερό για 10, 20 και 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τα έβαλαν στο ψυγείο στους 5°C για 21 ή 28 ημέρες και μετά τα άφησαν να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Το 10λεπτο ήταν το πιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.