Νέα έρευνα: Το γάλα καμήλας μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από σκόνη
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πώς το να καταναλώνουμε γάλα καμήλας μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ανοίγει την πόρτα στη χρήση γάλακτος καμήλας σε συνδυασμό με υπάρχουσες θεραπείες. Για τους ανθρώπους με άσθμα, ένας σημαντικός παράγοντας που πυροδοτεί αλλεργικές αντιδράσεις είναι τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (HDM), τα μικροσκοπικά μικρόβια που συνήθως ζουν στη σκόνη του σπιτιού. Βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι και ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα, επομένως δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς και αποτελούν πάντα απειλή. Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One και έγινε σε ποντίκια, διαπίστωσε ότι το γάλα καμήλας βοήθησε στη μείωση της ανάπτυξης και της σοβαρότητας του άσθματος που προκαλείται από την σκόνη. Στα ποντίκια που δόθηκε γάλα καμήλας, αυτό μείωσε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το γάλα καμήλας είναι πλουσιότερο σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά από τα γάλατα άλλων θηλαστικών, όπως το αγελαδινό. Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το να καταναλώνουμε γάλα καμήλας μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, ένα σημαντικό παράγοντα που το προκαλεί. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.