Το γάλα που έχει περισσότερο ασβέστιο ακόμα και από το αγελαδινό
istock Το γάλα είναι ένα από τα πιο βασικά τρόφιμα στη διατροφή μας. Από μικρή ηλικία, το έχουμε συνδέσει με την ανάπτυξη, την ενδυνάμωση των οστών και την πρόσληψη ασβεστίου. Πλούσιο σε πρωτείνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θεωρείται θεμέλιο μιας ισορροπημένης καθημερινής διατροφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις πέρα από το κλασικό αγελαδινό γάλα, είτε για λόγους δυσανεξίας στη λακτόζη, είτε για διατροφικές πεποιθήσεις, είτε απλώς επειδή επιθυμούν πιο ελαφριές και φυτικές επιλογές. Έτσι, τα φυτικά γάλατα έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα ψυγεία μας. Από γάλα αμυγδάλου και καρύδας μέχρι βρώμης και κάσιους, οι επιλογές είναι αμέτρητες και καθεμία προσφέρει τα δικά της διατροφικά οφέλη. Εκτός από το γεγονός ότι είναι απαλλαγμένα από λακτόζη, πολλά φυτικά γάλατα είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και καλά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.