πριν από  3 ώρες 3 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Είναι μια μικρή γιορτή για τα σπίτια το φτιάξιμο ενός κέικ. Ακόμα και το πιο απλό, της κάθε μέρας, αυτό που πριν εξοπλιστούν με ζυγαριές οι κουζίνες, μετρούσες τα υλικά με το φτηνό φλιτζάνι του γαλλικού που κρεμόταν στην ξύλινη βάση στον πάγκο της κουζίνας, εκεί κοντά στην καφετιέρα. Ή με τον πλαστικό κεσέ του γιαουρτιού. Στο μητρικό μου σπίτι ήταν αυτό: ένα απλό κεκ βουτύρου με γιαούρτι αγελαδίτσα και ξύσμα λεμονιού, κομμάτι άτεχνο, χωρίς μίξερ, συνήθως μαρμπρέ: το ένα τρίτο του χυλού έμπαινε σε χωριστό λεκανάκι, για να το ανακατέψει η μαμά με κακάο και κάποιες φορές και με πούδρα ελληνικού καφέ. Τετρανόστιμη η ωμή ζύμη, ιδίως η σκούρα, τρελαινόμουν να καθαρίζω με το δάχτυλο τα μπολ. Πώς μεγάλωσε το δαχτυλάκι εκείνο που έγλειφε το μπολ. Ξεροψημένο στις άκρες του, ιδίως εκεί που κάνει γωνίες και τσακίσματα η φόρμα, μαλακή ψίχα, εύθρυπτη, λιωτή, μαγικό κεκάκι. Παπάρα στο γάλα, στους πρώτους αραιούς ελληνικούς καφέδες στα χρόνια του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation