To κλασικό μοσχάρι bourguignon
Μερίδες: 6 Για το κρέας 1.500 γρ. κιλό μοσχάρι (ελιά), σε κύβους 3-4 εκ. 150 γρ. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον, χοντροκομμένο 1 καρότο, σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες 2 κουτ. σούπας αλεύρι 700 ml κόκκινο ξηρό κρασί 600 ml ζωμός λαχανικών ή νερό 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 φύλλο δάφνης 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένο 20 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τα κρεμμυδάκια 30 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα 200 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό 1 φύλλο δάφνης 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τα μανιτάρια 500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 50 γρ. βούτυρο αγελάδας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία Για το κλασικό μοσχάρι bourguignon, ξεκινάμε με το κρέας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.Σε μια φαρδιά κατσαρόλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.