Το μενού της εβδομάδας: από γεμιστά με ρύζι και φυστίκια Αιγίνης μέχρι σκορπίνες πλακί
Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σ' αυτό το πνεύμα ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο - από Δευτέρα έως Κυριακή. Το πρόγραμμά μας είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων (περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων) αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 - 2 φορές πουλερικά, 2 - 3 λαχανικά και όσπρια και 1 - 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και γλυκό. Γιατί πάντοτε χρειάζεται ένα γλυκό. Για τις ημέρες από τις 8/9 έως τις 14/9 ετοιμάζουμε λαχταριστά ζυμαρικά με πιπεριές, ντοματίνια και λεμόνι, μυρωδάτο κοτόπουλο με μπάμιες, πλούσια σαλάτα με φασολάκια, αρακά και μοτσαρέλα μπουράτα, χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές Φλωρίνης, μαυρομάτικα σαλάτα με αγγουράκια, αλμύρα και ανθότυρο και τις πιο νόστιμες σκορπίνες αλά σπετσιώτα. Για την Κυριακή, που είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.