Το μενού της εβδομάδας: από κυκλαδίτικη "καρμπονάρα" μέχρι φασολάδα λεμονάτη
Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σ' αυτό το πνεύμα ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο - από Δευτέρα έως Κυριακή. Το πρόγραμμά μας είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων (περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων) αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 - 2 φορές πουλερικά, 2 - 3 λαχανικά και όσπρια και 1 - 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και γλυκό. Γιατί πάντοτε χρειάζεται ένα γλυκό. Για τις ημέρες από τις 24/11 έως τις 30/11 ετοιμάζουμε μια πλούσια αλλά εύκολη κοτόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, μια απίθανη μακαρονάδα με μυκονιάτικη λούζα και συριανό Σαν Μιχάλη, "σνίτσελ" κουνουπίδι με τραγανό πανάρισμα, κρασάτα χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα, την πιο μυρωδάτη, λεμονάτη φασολάδα και απίθανα fish and chips. Για την Κυριακή έχουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.