Το μενού της εβδομάδας: από ρεθυθοσαλάτα με κολοκυθάκια μέχρι κόκορα από τη Θεσσαλία
Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σ' αυτό το πνεύμα ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο - από Δευτέρα έως Κυριακή. Το πρόγραμμά μας είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων (περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων) αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 - 2 φορές πουλερικά, 2 - 3 λαχανικά και όσπρια και 1 - 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και γλυκό. Γιατί πάντοτε χρειάζεται ένα γλυκό. Για τις ημέρες από τις 7/7 έως τις 13/7 ετοιμάζουμε απίθανη μακαρονοσαλάτα με γαρίδες και πρωτότυπο πέστο λεμονιού - βασιλικού, τις πιο νόστιμες και τρυφερές κοτομπουκιές, ανάμεικτα χόρτα τσιγαριαστά με ντομάτα, αρνίσια παϊδάκια μαριναρισμένα σε ξινόγαλα, πλούσια ρεβυθοσαλάτα με κολοκυθάκια και ξηρούς καρπούς και λαβράκι με αχνιστά χόρτα. Για την Κυριακή έχουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.