Το μενού της εβδομάδας: από στριφτάρια με φρέσκα φασολάκια μέχρι γιουβέτσι με σκορπίνα
Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σ' αυτό το πνεύμα ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο - από Δευτέρα έως Κυριακή. Το πρόγραμμά μας είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων (περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων) αλλά και με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 - 2 φορές πουλερικά, 2 - 3 λαχανικά και όσπρια και 1 - 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και γλυκό. Γιατί πάντοτε χρειάζεται ένα γλυκό. Για τις ημέρες από τις 14/7 έως τις 20/7 ετοιμάζουμε απίθανα στριφτάρια με φρέσκα φασολάκια και ντομάτα, πρωτότυπο μουσακά με κοτόπουλο και καλαθάκι Λήμνου, δροσερά βλίτα και αλμυρίκια με βραστά αυγά και πατάτες, λευκούς γίγαντες στον φούρνο και ελαφριές τσιπούρες με σάλτσα ωμής ντομάτας. Για την Κυριακή έχουμε θαλασσινό γιουβέτσι με κριθαράκι και σκορπίνα και για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.