Το πιο γλυκό κεράσι που μπορείς να φτιάξεις!
Αν το καλοκαίρι είχε γεύση, θα ήταν σίγουρα αυτή του κερασιού. Και αν είχε στυλ... θα φορούσε ποδιά, θα μύριζε βανίλια και θα ανακάτευε σιρόπια με ξύλινο κουτάλι στην κουζίνα της γιαγιάς. Το γλυκό του κουταλιού κεράσι είναι κάτι παραπάνω από μια παραδοσιακή συνταγή - είναι μια μικρή, αρωματική επιστροφή στα παιδικά καλοκαίρια, όταν το "να κεραστούμε;" ήταν ιεροτελεστία. Ετοίμασε βαζάκια, διάλεξε τα πιο τραγανά κεράσια της αγοράς και ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο instagrammable γλυκό του κουταλιού που είχες ποτέ στο ντουλάπι σου!Υλικά1 κιλό κεράσια τραγανά, κατά προτίμηση μαύρα1 κιλό ζάχαρη1 ποτήρι νερό2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού1 βανιλίνη ή 1 ξυλάκι βανίλιαςΛίγα φύλλα αρμπαρόριζας (προαιρετικά, για άρωμα)ΕκτέλεσηΚαθαρισμός κερασιών Πλύνε καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Ιδανικά χρησιμοποίησε ειδικό εργαλείο για να μην τραυματιστούν.Τοποθέτηση με ζάχαρη Βάλε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.