Το πράσινο μυστικό για υγιή καρδιά
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες με υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης Κ1 -που περιέχεται σε πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο, το bok choy και το kale - μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Μάλιστα, 1 έως 1,5 φλιτζάνι αυτών των λαχανικών φαίνεται να είναι αρκετό για να προστατεύσει την καρδιά.Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά "θωρακίζουν" την καρδιά Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition, παρακολούθησε πάνω από 1.400 γυναίκες από την Αυστραλία ηλικίας 75 ετών για 14,5 χρόνια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσες είχαν την υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης Κ1, που ισοδυναμούσε με περίπου ένα φλιτζάνι ωμά ή μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα φυλλώδη λαχανικά, φάνηκαν να έχουν:43% χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από αθηροσκληρωτικές αγγειακές παθήσεις, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με εκείνες με τη χαμηλότερη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.