Το θρεπτικό λαχανικό που προστατεύει το έντερο από βλάβες
Τα ζυμωμένα τρόφιμα και ειδικά τα λαχανικά, αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο για τη θετική τους επίδραση στην υγεία του εντέρου, κυρίως μέσω της επιρροής που έχουν στο μικροβίωμα- το σύνολο των μικροοργανισμών (βακτήρια, ιοί, μύκητες κ.α.- που ζουν στο ανθρώπινο έντερο. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied and Environmental Microbiology εξέτασε σε ένα in vitro μοντέλο, πώς το ζυμωμένο λάχανο, γνωστό ως ξινολάχανο, υποστηρίζει την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού, εστιάζοντας στους διαλυτούς μεταβολίτες του και στις προστατευτικές του επιδράσεις κατά της επιθηλιακής βλάβης. Ο εντερικός φραγμός αναφέρεται στην ικανότητα του εντερικού τοιχώματος να λειτουργεί ως φράγμα που προστατεύει τον οργανισμό από την είσοδο επιβλαβών ουσιών, παθογόνων μικροοργανισμών και τοξινών, ενώ επιτρέπει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό. Η επιθηλιακή βλάβη αναφέρεται στην βλάβη ή την κακή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.