Τουρσί για καλή πέψη: Καρότο, κολοκυθάκι, ντομάτα - 3 τέλειες καλοκαιρινές επιλογές
iStock Στην καρδιά του καλοκαιριού, εκεί που οι πάγκοι γεμίζουν χρώματα, το καρότο, το κολοκυθάκι και η ντομάτα, δίνουν την αφορμή να τα αξιοποιήσουμε αλλιώς: να τα κλείσουμε σ' ένα βαζάκι, να τα κάνουμε τουρσί και να δώσουμε στο σώμα μας μια δόση νοστιμιάς και καλής πέψης. Ξινολάχανο: Το πιο υποτιμημένο φυσικό "φάρμακο" για το έντερο - Γιατί πρέπει να το καταναλώνεις συχνά; Γιατί να φτιάξεις τουρσί; Πέρα από την ιδιαίτερη, ξινούτσικη γεύση του, το τουρσί έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα. Κατά τη ζύμωση, τα λαχανικά εμπλουτίζονται με καλά βακτήρια, τους πολύτιμους συμμάχους του εντέρου μας. Βοηθούν στην καλύτερη πέψη, ηρεμούν το στομάχι και χαρίζουν ένα ελαφρύ, ευχάριστο αίσθημα μετά το φαγητό.Πώς θα το ετοιμάσεις Η διαδικασία είναι εύκολη. Καθάρισε τα λαχανικά σου, κόψε το καρότο σε στικ, το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες και τη ντομάτα (κατά προτίμηση μικρή) στη μέση. Στρώσε τα όμορφα στο βάζο σου και ετοίμασε την άλμη:1 λίτρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.