Τραγανά αμπελόφυλλα σε κουρκούτι, με σάλτσα γιαουρτιού
Ξεχάστε τα τσιπς που γνωρίζατε έως τώρα! Τα τσιπς από αμπελόφυλλα, περασμένα σε τραγανό κουρκούτι, θα γίνουν η νέα εμμονή μας για τις βραδιές στο μπαλκόνι με φίλους. 1 ώρα προετοιμασία, 20' μαγείρεμα, 2 ώρες αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 20'Υλικά Μερίδες: για 6-8 μερίδες, ως μεζές 1 βάζο αμπελόφυλλα των 250 γρ. 1 λίτρο καλαμποκέλαιο 1 κουτ. σούπας σουμάκ (κοκκινωπό, ξινούτσικο μπαχαρικό που θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα) Για τη σάλτσα γιαουρτιού 450 γρ. γιαούρτι, πρόβειο στραγγιστό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/4 κουτ. γλυκού ξίδι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το κουρκούτι 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αλεύρι ρυζιού 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 160 ml σόδα (το αναψυκτικό) 10 ml τσίπουρο 160 ml μπίρα 20 ml ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)Διαδικασία Σάλτσα γιαουρτιούΓια να φτιάξουμε τραγανά αμπελόφυλλα σε κουρκούτι, με γιαούρτι, ξεκινάμε με τη σάλτσα του γιαουρτιού.Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι.Στη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.