Τραγανή κις με σπαράγγια
Χρόνος προετοιμασίας: 40΄ Χρόνος ψησίματος: 45΄ Βαθμός δυσκολίας: * Υλικά για 8 μερίδες Για τη ζύμη ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ Μαρμελάδα βερίκοκο με άρωμα λεβάντας 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. αλάτι 100 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα 75 γρ. γάλα Για τη γέμιση 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 6 μανιτάρια σε φέτες 500 γρ. σπαράγγια κομμένα στη μέση 120 γρ. νερό 3 αβγά 200 γρ. γάλα 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο Αλάτι, πιπέρι ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του φτερού το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή ζύμη.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε λεπτό φύλλο. Στη συνέχεια, την απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και την αφήνουμε στο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.