Trilece (Tri Leche)
Η μετοίκησή του trilece στην Πόλη λέγεται ότι ανάγεται στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν ζούσαν και μετακινούνταν οι φυλές όλων των Βαλκανίων. Τι σχέση έχει με το παρόμοιο tres leches cake που φτιάχνουν στη Λατινική Αμερική, ποιος άραγε ξέρει; Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι τελικά η μόνη διεθνής γλώσσα. 30' προετοιμασία 25' ψήσιμο 3 ώρες και 40' αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 35' Υλικά Μερίδες: 10-12 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 300 γρ. ζάχαρη 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΓάλα 850 ml φρέσκο γάλα 410 ml γάλα εβαπορέ 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράΚαραμέλα 450 γρ. ζάχαρη 120 ml νερό 50 γρ. κορν φλάουρ 240 γρ. βούτυρο 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Διαδικασία Για τ Trilece (Tri Leche), ξεκινάμε με το κέικ.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού 30 x 20 εκ. και βάθους 6-8 εκ. Βουτυρώνουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.