Τροφική Αλλεργία: Σύκα, ροδάκινα και ακτινίδια - Ποια φρούτα πρέπει να προσέχουμε το φθινόπωρο;
Περίπου το 5-8% των παιδιών και το 2-3% των ενηλίκων πάσχουν από κάποια μορφή τροφικής αλλεργίας, από ξηρούς καρπούς και θαλασσινά, μέχρι και στα φρούτα. Σε μια σειρά μελετών που εστίασαν στις αλλεργίες που προκαλούνται από τα φρούτα στην περιοχή της Μεσογείου, το ροδάκινο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί τις περισσότερες. Στη μακριά λίστα εκείνων που μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικές, γαστρεντερικές ή συστηματικές αντιδράσεις, περιλαμβάνονται, επίσης:Ακτινίδια,πεπόνια,σταφύλια,ανανάδες,μπανάνες,μήλα,μάνγκο. Την εποχή, όμως, που διανύουμε το σύκο είναι αναμφισβήτητα το φρούτο που χρήζει της προσοχής μας. "Η τροφική αλλεργία αποτελεί μια ανεπιθύμητη ανοσολογική αντίδραση σε πρωτείνες που γενικά είναι αβλαβείς. Η κατανάλωση φρούτων ευθύνεται για ένα τύπο τροφικής αλλεργίας, που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αναγνωρίζει λανθασμένα το τρόφιμο ως απειλή. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα αντιδρά, απελευθερώνοντας χημικές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.