Τρόφιμα: Οι "ένοχες απολαύσεις" που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν χρόνια
Τα φλαβονοειδή, ενώσεις που βρίσκονται σε φυτικά τρόφιμα και έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι το "μυστικό" που κάνει ορισμένες... ένοχες απολαύσεις, ωφέλιμες για την υγεία. Τα αντιοξειδωτικά περιορίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις επιβλαβών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ τα αντιφλεγμονώδη, μειώνουν τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, η οποία σχετίζεται με την παχυσαρκία, τις καρδιοπάθειες, την αρθρίτιδα και άλλες χρόνιες παθήσεις. Κι ενώ όλα τα παραπάνω είναι ήδη γνωστά, μια νέα πρωτοποριακή μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λήψη μιας ποικιλίας φλαβονοειδών από διαφορετικά τρόφιμα είναι πιο αποτελεσματική από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων από μία μόνο πηγή και θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη βιοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, μια μεγάλη μελέτη πληθυσμού που καταγράφει βιολογικά δεδομένα ανά τα έτη. Οι συμμετέχοντες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.