Uramaki zushi
Εδώ επιλέξαμε surimi δηλαδή απομίμηση καβουρόψιχας. Το τύλιγμα εδώ χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή, εξάσκηση και υπομονή, αλλά με τη χρήση μεμβράνης θα γίνει αρκετά εύκολα. Προμηθευτείτε και το makisu, δηλαδή το ειδικό φύλλο-ματ από λεπτά ξυλάκια μπαμπού, για το τύλιγμα. Με λίγη εξάσκηση τα ρολά θα βγουν μια χαρά! 1 ώρα προετοιμασία 25' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 25' Υλικά Μερίδες: 6 (24 φέτες) 3 φύλλα nori *Για το ρύζι 200 γρ. ρύζι για σούσι 1 φλιτζ. τσαγιού νερό 1 κομμάτι kombu * (προαιρετικά) 40 ml ρυζόξιδο ή μηλόξιδο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη ⅔ κουτ. γλυκού αλάτιΓια τη γέμιση 3 μπαστουνάκια σουρίμι (ξεπαγωμένα), κομμένα κατά μήκος στα 3 3 αποξηραμένα μανιτάρια shiitake (λεντινούλες), κομμένα σε λεπτές λωρίδες 120 ml ζωμός από σκόνη dashi ** 1 κουτ. γλυκού ρυζόκρασο sake (ή τσίπουρο) 1 κουτ. γλυκού mirin 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 2 κουτ. γλυκού μαγιονέζα 2 κουτ. γλυκού (ή όσο αντέχουμε) πάστα wasabi 3...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.