Γεύση και υγεία - Διατροφικοί θησαυροί σε ένα μπολάκι κολοκύθα
Η κολοκύθα, ο χρυσός, πληθωρικός, καρπός που πρωταγωνιστεί στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο τραπέζι, συγγενής του πεπονιού και μέλος της οικογένεια Cucurbitaceae, δεν προικίζει μόνο τα πιάτα μας με γεύση, είναι και γεμάτος διατροφικές χάρες. Αν και το πιο γνώριμο χρώμα της είναι το ζωηρό πορτοκαλί, η φύση δεν τσιγκουνεύεται τις αποχρώσεις της: υπάρχουν ποικιλίες σε κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, ακόμη και λευκό. Η κολοκύθα καλλιεργείται εδώ και αιώνες όχι μόνο για τη γλυκιά, βελούδινη σάρκα της, αλλά και για τους τραγανούς, πολύτιμους σπόρους της - δύο διατροφικοί θησαυροί μέσα σε έναν μόνο καρπό. Πίσω από τη χαρακτηριστική γεύση και την απαλή της υφή, κρύβεται ένα πυκνό θρεπτικά τρόφιμο με ελάχιστες θερμίδες, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους επιδιώκουν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή χωρίς περιττά λιπαρά.Όσα κρύβει ένα μπολ (περίπου 245-250 γρ.) βρασμένης κολοκύθαςπερίπου 120 θερμίδες4,3 γρ. πρωτείνης29-30 γρ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τip: Αν έχεις φρέσκια κολοκύθα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου πουρέ αντί να αγοράσεις έτοιμο σε κονσέρβα.Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα).Κόψε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τους σπόρους και τις ίνες.Τοποθέτησε τα μισά της κολοκύθας με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και ψήσε για...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.