Βελούδινη σούπα με άγριο σκόρδο και πατάτα, με τραγανή πανσέτα & πατατόφλουδες
Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις με κάτι ανοιξιάτικο, γεμάτο άρωμα και φινέτσα, αυτή η σούπα με άγριο σκόρδο είναι ό,τι πρέπει. Έχει βελούδινη υφή, ενισχυμένη γεύση από καβουρδισμένο σκόρδο και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: τραγανή πανσέτα, πατατάκια από τη φλούδα και μια κουταλιά sour cream για το τελείωμα. Πολύ gourmet αλλά χωρίς να τρομάζει στην εκτέλεση!Υλικά για τη σούπα500γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες400γρ. άγριο σκόρδο (φύλλα), + 25γρ. από τα κοτσάνια του1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι50γρ. ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα50γρ. βούτυρο150γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες πολύ λεπτές φέτες25γρ. κρέμα γάλακτοςΑλάτι Για τις πατάτες με λίπος πανσέτας & τραγανή φλούδαΕλαιόλαδο για το τηγάνισμα50γρ. καπνιστή πανσέτα (σε κυβάκια)1 μικρή πατάτα (τύπου waxy), κομμένη σε κυβάκια 1 εκ., με τη φλούδα1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη1 κομμάτι βούτυρο Για το σερβίρισμα50ml sour creamΠροαιρετικά: λάδι άγριου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.