Βλίτα με αλμύρα και δυνατό σκορδοστούμπι δυόσμου
Newsroom 11.06.2025 • 13:17 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υλικά Μερίδες: 2 200 γρ. αλμύρα, καθαρισμένη 200 γρ. βλίτα, καθαρισμένα (μόνο τα φύλλα, κρατάμε τα κοτσάνια στο ψυγείο, για άλλη συνταγή) 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες 3-4 φύλλα φρέσκου δυόσμου 70 ml ελαιόλαδο αλάτι Διαδικασία Για να ετοιμάσουμε τα βλίτα με αλμύρα και δυνατό σκορδοστούμπι δυόσμου πρώτα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, βράζουμε πρώτα την αλμύρα.Τη στραγγίζουμε, τη βάζουμε για 1-2 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τη στραγγίζουμε καλά.Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό βράζουμε και τα βλίτα.Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.Χτυπάμε σε μικρό πολυκόφτη (μούλτι) το σκόρδο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν μια σάλτσα σαν αραιό πέστο.Ανακατεύουμε τα βρασμένα χόρτα σε ένα μπολ και τα τακτοποιούμε στο κέντρο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.