πριν από  3 ημέρες 6 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 11.06.2025 • 13:17 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Υλικά Μερίδες: 2 200 γρ. αλμύρα, καθαρισμένη 200 γρ. βλίτα, καθαρισμένα (μόνο τα φύλλα, κρατάμε τα κοτσάνια στο ψυγείο, για άλλη συνταγή) 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες 3-4 φύλλα φρέσκου δυόσμου 70 ml ελαιόλαδο αλάτι Διαδικασία Για να ετοιμάσουμε τα βλίτα με αλμύρα και δυνατό σκορδοστούμπι δυόσμου πρώτα βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, βράζουμε πρώτα την αλμύρα.Τη στραγγίζουμε, τη βάζουμε για 1-2 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τη στραγγίζουμε καλά.Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό βράζουμε και τα βλίτα.Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε για 1-2 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.Χτυπάμε σε μικρό πολυκόφτη (μούλτι) το σκόρδο, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν μια σάλτσα σαν αραιό πέστο.Ανακατεύουμε τα βρασμένα χόρτα σε ένα μπολ και τα τακτοποιούμε στο κέντρο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation