Βραδύπους στη Χίο: τοπική κουζίνα μέσα σε μια καστροσυνοικία
"Μου άρεσε να μαγειρεύω από μικρός, αλλά όταν ξεκίνησα να σπουδάζω μαγειρική, την ερωτεύτηκα. Πήγα σε ό,τι σεμινάριο βρέθηκε μπροστά μου και διάβασα πολύ", μου λέει ο Στέλιος Τσάκος, ιδιοκτήτης της γαστροταβέρνας Βραδύπους στη Χίο την ώρα που περιμένουμε να έρθει το φαγητό. Τον Στέλιο τον γνώρισα πρώτη φορά τον περασμένο χειμώνα στα Άκρα στο Παγκράτι, όπου μαζί με τον Γιάννη Λουκάκη ετοίμασαν ένα διαλεχτό four hands menu. Εκεί έμαθα ότι του αρέσει να δουλεύει με χιώτικη πρώτη ύλη και να πειραματίζεται στις συνταγές του. Αυτό μου κέντρισε την περιέργεια - δεν είχα ξαναφάει χιώτικη δημιουργική κουζίνα. Όταν λοιπόν, βρέθηκα στη Χίο αποφάσισα να επισκεφθώ το μαγαζί του για να τη δοκιμάσω. Διανύει τον έκτο χρόνο λειτουργίας του, και εκτός από το φαγητό, προσελκύει κόσμο και για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παλιό πέτρινο σπίτι μέσα στην ιστορική καστροσυνοικία της πόλης της Χίου, σαν θεατρικό σκηνικό. Ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.