πριν από  17 ώρες 41 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κατάγεται από το "Ελ Ντοράντο" του κρασιού, όπως αποκαλεί ο ίδιος τη γη του Αγιωργίτικου, όμως η οικογένειά του δεν είχε σχέση με το αντικείμενο. Ο Γιώργος Σκούρας το κρασί δεν το... κληρονόμησε, το επέλεξε. Σπούδασε οινολογία στην Καμπανία και στην Ντιζόν και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξεκίνησε την καριέρα του στην Κεφαλονιά. Λίγο αργότερα, καβάλα σε μια μηχανή μοτοκρός, όργωσε την Αργολίδα και χαρτογράφησε όλα τα αμπέλια της Νεμέας. "Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας μου είναι αυτή η μηχανή", λέει γελώντας. "Με οδήγησε να βρω τους τόπους που αγάπησα και να φτιάξω αμπελώνες". Το 1983 οινοποίησε ένα πρωτόφαντο χαρμάνι από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon. Ο περίφημος "Μέγας Οίνος" αποτελεί μέχρι σήμερα τη ναυαρχίδα του οινοποιείου. "Μου αρέσει να υπηρετώ μια κλασική ιδέα", λέει ο ίδιος. Κλασικά και διαχρονικά είναι πλέον και άλλα κρασιά του κτήματος: η value-for-money "Αρμύρα", το εξαίρετο "Viognier Eclectique", ο σπάνιος...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation