Ωμέγα-3: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα συμπληρώματα λιπαρών οξέων
Από το ιχθυέλαιο μέχρι το έλαιο φυκών, τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των κυττάρων. Ποια είναι τα οφέλη τους, ποιες μορφές υπάρχουν και πώς να επιλέξεις το κατάλληλο συμπλήρωμα;Τι είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμμετέχουν σε κρίσιμες λειτουργίες του οργανισμού - από τη λειτουργία του εγκεφάλου μέχρι την καρδιαγγειακή υγεία. Οι τρεις βασικοί τύποι είναι:EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ)DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ)ALA (άλφα-λινολενικό οξύ) Το EPA και το DHA βρίσκονται κυρίως στα ψάρια, ενώ το ALA είναι φυτικής προέλευσης (λιναρόσπορος, σόγια, καρύδια). Αν δεν καταναλώνεις συχνά λιπαρά ψάρια, ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 μπορεί να σε βοηθήσει να καλύψεις τις ανάγκες σου.Οι διαφορετικές μορφές ωμέγα-3 Τα ωμέγα-3 κυκλοφορούν σε πολλές μορφές, ανάλογα με την πηγή και την επεξεργασία τους. Κάθε τύπος έχει διαφορετικό βαθμό απορρόφησης και βιοδιαθεσιμότητας.1.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.