Χειροποίητο σουτζούκι
Ο Γιώργος Ψάλτης, εκφραστής της ανατολίτικης τουρκόφωνης και ελληνόφωνης μουσικής παράδοσης, πέρα από το βιολί είναι επιδέξιος και στα αλλαντικά. Ο μουσικός και τραγουδιστής, που γεννήθηκε στο χωριό Ασώματοι Ροδόπης, και μένει εδώ και πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, έκατσε δίπλα σε πάρα πολλούς πρόσφυγες που ήρθαν από την Καισάρεια, στη Θεσσαλία σε Καππαδόκες, στη Θράκη στους Ασκητές, σε ανθρώπους που ήξεραν την τέχνη. "Αυτό που έκανα είναι τα βιώματα του τόπου μου: σουτζούκια, καβουρμάδες και παστουρμάδες", εξηγεί. "Το σουτζούκι είναι ένας τύπος μοσχαρίσιου λουκάνικου της Ανατολίας, αρμενικής προέλευσης. Δεν είναι τόσο νωπό όσο ένα κλασικό λουκάνικο κι επίσης είναι πολύ πιο σκορδάτο και κυμινάτο. Επειδή είναι σκέτο μοσχάρι και ωριμασμένο, το τελικό προϊόν είναι αρκετά σκληρό. Στο σερβίρισμα καλό θα ήταν να κοπεί σε πολύ ψιλές φετούλες, πάχους το πολύ 0,5 εκ. Μπορεί να καταναλωθεί και ωμό, αλλά για λόγους ασφαλείας, επειδή δεν περιέχει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.