Χλωρά κουκιά με σπανάκι
Ελένη Μάνου 17.06.2025 • 13:19 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Κόκκουνε με σπανάτσι" είναι στα τσακώνικα ο τίτλος αυτής της συνταγής, που την έδωσε στην Ελένη Μάνου η Ελένη Κοντολέου. Συμμαγειρεύουμε το σπανάκι και τα κουκιά μαζί με μπόλικο μάραθο ή άνηθο. 45' προετοιμασία, 50' μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 35'Υλικά Μερίδες: 4-5 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κιλό χλωρά κουκιά (ζυγισμένα με τους λοβούς τους), καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα από το εξωτερικό τους φλούδι 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μάραθος ή άνηθος 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΣε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Προσθέτουμε τα κουκιά και το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν κάπως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.