Χοιρινό με μανιτάρια & βαλσάμικo: Το απόλυτο comfort πιάτο για το weekend
Ψάχνεις ένα εντυπωσιακό αλλά εύκολο φαγητό για το Σαββατοκύριακο; Αυτό το πιάτο με χοιρινό, μανιτάρια και αρωματικό βαλσάμικο ξίδι είναι ιδανικό για καλεσμένους - ζεστό, πλούσιο και γεμάτο γεύση! Συνδυάζει τη ρουστίκ απλότητα με την εκλεπτυσμένη νοστιμιά. Σέρβιρε το με ρύζι ή πουρέ και θα κλέψεις τις εντυπώσεις.Υλικά: 1 κιλό χοιρινό (κατά προτίμηση λαιμός ή σπάλα), κομμένο σε καρέ 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο ½ φλ. ελαιόλαδο 1½ φλ. λευκό κρασί 1 πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο) Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1½ φλ. ζεστό νερό ή ζωμόςΕκτέλεση: Μαρινάρισμα: Βάζεις το χοιρινό σε ένα μπολ, προσθέτεις το βαλσάμικο ξίδι, ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το μισό ελαιόλαδο. Σοτάρεις το πράσο, τα μανιτάρια και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.