Χοχλιοί με κολοκυθάκια
Μερίδες: 4 1 κιλό χοχλιοί, έτοιμοι καθαρισμένοι * 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 180 ml κόκκινο ξηρό κρασί 500 γρ. κολοκυθάκια, σε χοντρά κομμάτια 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε χοχλιούς με κολοκυθάκια, αρχικά ξεπλένουμε τους χοχλιούς σε κρύο νερό.Στη συνέχεια, τους βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει καλά το κρεμμύδι.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τους χοχλιούς και αφήνουμε να πάρει βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και να δέσει ωραία η λαδερή σάλτσα. Μυστικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.