πριν από  1 ημέρα 18 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερίδες: 4 1 κιλό χοχλιοί, έτοιμοι καθαρισμένοι * 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 180 ml κόκκινο ξηρό κρασί 500 γρ. κολοκυθάκια, σε χοντρά κομμάτια 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε χοχλιούς με κολοκυθάκια, αρχικά ξεπλένουμε τους χοχλιούς σε κρύο νερό.Στη συνέχεια, τους βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει καλά το κρεμμύδι.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε απλώς να καλύψει τους χοχλιούς και αφήνουμε να πάρει βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και να δέσει ωραία η λαδερή σάλτσα. Μυστικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation