Χριστουγεννιάτικο στεφάνι στόλεν
Τεμάχια: για 1 στεφάνι 85 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις (συν λίγα επιπλέον για διακόσμηση) 100 γρ. ανάμεικτα φρουί γλασέ 4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι 550 γρ. δυνατό λευκό αλεύρι για ψωμί 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 2 φακελάκια (7 γρ. x 2) ξηρή μαγιά 50 γρ. ζάχαρη 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη ξύσμα από 1 λεμόνι 90 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 250 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό 1 αυγό, χτυπημένο (+ λίγο επιπλέον για άλειμμα) 50 γρ. ψίχα από φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα (+ λίγα επιπλέον, για διακόσμηση) 300 γρ. μάρτσιπαν (πάστα αμυγδάλου - βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής) 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσοΔιαδικασία Για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικο στεφάνι στόλεν, αρχικά ανακατεύουμε, σε μπολάκι, τις σταφίδες, τα κράνμπερις, τα φρουί γλασέ με το ρούμι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη.Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.