Χταπόδι κρασάτο και κοκκινιστό, με πατάτες και πορτοκαλένιο άρωμα
Το πιο "δικό μας" κρασάτο φαγητό, με τα ζουμάκια του χταποδιού να μαγειρεύονται με έναν συνδυασμό κρασιών, ντομάτες, μπαχαρικά και φλούδες πορτοκαλιού, για συναρπαστικό άρωμα. Αν δεν έχουμε διαθέσιμη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε 80 γρ. κόκκινο κρασί με 1 κουτ. γλυκού μέλι. 30' προετοιμασία, 1 ώρα και 50' μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 20'Υλικά Μερίδες: 6 1 μεγάλο χταπόδι, βάρους 1.600-1.800 γρ., καθαρισμένο* φλούδες από 2 πορτοκάλια πλυμένα 2 φύλλα δάφνης 1/2 κουτ. γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού 300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (ή όσο αντέχουμε) 4 κεδροκούκουτσα 650 γρ. ώριμες, σφικτόσαρκες ντομάτες, τριμμένες 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί 80 ml Μαυροδάφνη Πατρών, γλυκιά 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι 1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο 850 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια 90 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/3 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.