πριν από  6 ώρες 17 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τι κοινό έχουν η γαλλική, η ισπανική, η τουρκική και η ελληνική κουζίνα; Μα μια Μεσόγειο Θάλασσα που τις ενώνει με τις πρώτες ύλες της και τα γαστρονομικά ήθη και έθιμά της. "Η μεσογειακή διατροφή είναι η διατροφή που σμιλεύτηκε δια μέσου των αιώνων στις ακτές της Μεσογείου, και εκφράζει την ψυχή του κάθε λαού που ζει στις ακτές της και στις οποίες φυτρώνει η ελιά. Και μιλώ για την ελιά γιατί χωρίς ελιά και ελαιόλαδο δεν υπάρχει μεσογειακή διατροφή", τονίζει η ιατρός και ακαδημαϊκός Αντωνία Τριχοπούλου, που συνέβαλε όσο λίγοι στην αναβίωση σε παγκόσμια κλίμακα του ενδιαφέροντος για τη μεσογειακή διατροφή. Μια διατροφή που μπορεί να τροχοδρομήσει ένα υγιεινό και φιλικό για τον πλανήτη μέλλον. Να δώσει κατευθύνσεις, να καθορίσει τον διατροφικό ορίζοντα. "H μεσογειακή δίαιτα επανασυστήνεται στον κόσμο, ερχόμενη από το παρελθόν για να μας δείξει τον δρόμο προς το μέλλον", σημειώνει ο Ramon Estruch, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation