Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Υλικά 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα Για τη μαρινάδα: 2 κ. σ. σησαμέλαιο 2 κ. σ. σόγιας 2 κ. σ. μέλι 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού χωρίς καρύκευμα 1 κ. σ. πάστα τζίντζερ (ή φρέσκο τζίντζερ) Από 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, τσίλι σε σκόνη, πάπρικα και αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι κατά βούληση Για τη σάλτσα για το σερβίρισμα: 2 κ. σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο 2 κ. σ. σόγια 2 κ. σ. μέλι 1 κ. σ. πάστα τζίντζερ Από 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα, τσίλι σε σκόνη και αποξηραμένη ρίγανη Εκτέλεση Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μεταφέρετε τα σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και στη συνέχεια ρίξτε τα στη σακούλα με το κοτόπουλο. Τοποθετήστε τη σφραγισμένη σακούλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι και όλη τη νύχτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς ή το air fryer στους 180. Τοποθετήστε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.