πριν από  15 ώρες 25 λεπτά

Onlarissa.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μήπως ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τον παραδοσιακό μπουφέ του ξενοδοχείου; Μήπως η πραγματική πολυτέλεια πια δεν βρίσκεται στην αφθονία, αλλά στην ποιότητα, στη συνειδητοποίηση και στη βιωσιμότητα; Ο πρωινός μπουφές, κάποτε πανηγυρικό σύμβολο φιλοξενίας και πολυτέλειας, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός διαρκούς προβληματισμού, σύμφωνα με το αναλυτικό και εκτενές άρθρο του BBC. Οι πρωινοί μπουφέδες των ξενοδοχείων ανέκαθεν υπόσχονταν αφθονία, αλλά η πραγματικότητα αποδείχθηκε πιό σκληρή: αυτό το "πάντρεμα" εγκατέλειψης και κατανάλωσης επιφέρει τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος. Σύμφωνα με την Έκθεση για τον Δείκτη Σπατάλης Τροφίμων 2024 του ΟΗΕ, 1,05 δισεκατομμύρια τόνοι φαγητού χάνονται κάθε χρόνο και το 28 % προέρχεται από υπηρεσίες εστίασης. Οι πρωινές μπουφέδες των ξενοδοχείων είναι από τους χειρότερους υπαίτιους· ο μέσος επισκέπτης απορρίπτει περίπου 300 γραμμάρια φαγητού, σχεδόν διπλάσιο από ένα απλό, τυπικό μενού...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Gossip
    Palo presentation