ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κέικ με σταφίδα λόγω υψηλών επιπέδων κουμαρίνης
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: "ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΪΚ - THE COOKIE MASTERS" με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 30/11/25, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 500 γρ. Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Δ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΗΣ Μον. ΕΠΕ που εδρεύει στη Ζαχάρω Ηλείας. Το προϊόν εξετάστηκε από το Α' Τμήμα, της Α' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές, καθώς διαπιστώθηκε να περιέχει την ουσία "κουμαρίνη" σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα", προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος "ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΪΚ - THE COOKIE MASTERS" με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 30/11/25 και καθαρό βάρος περίπου 500g. Το...
Newsroom 17.10.2025 • 15:13 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημος Ελεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: "ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΪΚ - THE COOKIE MASTERS" με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(15)
- Άμυνα(42)
- Αστυνομικά(29)
- Εκπαίδευση(317)
- Εργασία(38)
- Θρησκεία(16)
- Κοινωνία(642)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(825)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.