Αποξηραμένα λεμόνια (loomi) - Πώς χρησιμοποιούνται και γιατί αξίζει να τα δοκιμάσετε
Τα αποξηραμένα λεμόνια έχουν τις ρίζες τους στην Περσία, με το Ιράν και το Ομάν να θεωρούνται οι βασικές χώρες προέλευσης Τα αποξηραμένα λεμόνια, γνωστά και ως black limes ή loomi, είναι από τα πιο ιδιαίτερα μπαχαρικά στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Με έντονη, όξινη και πικρή γεύση, δίνουν ένταση, οξύτητα και πολυπλοκότητα σε αμέτρητα έθνικ πιάτα. Τα αποξηραμένα λεμόνια έχουν τις ρίζες τους στην Περσία, με το Ιράν και το Ομάν να θεωρούνται οι βασικές χώρες προέλευσης. Στο Ιράν είναι γνωστά ως "limoo amani" ενώ στο Ιράκ ως "noomi basra", που σημαίνει "λεμόνι από τη Βασόρα". Η ανάγκη για συντήρηση φρούτων εκτός εποχής οδήγησε στην ανακάλυψη αυτής της τεχνικής, η οποία με τον καιρό εξελίχθηκε σε διακριτή γαστρονομική παράδοση. Σήμερα, χρησιμοποιούνται καθημερινά ως καρύκευμα που ενισχύει τις γεύσεις σε ιρακινές, περσικές και αραβικές κουζίνες, με έντονη πολιτιστική και γευστική ταυτότητα. Πώς παρασκευάζονται Η πιο διαδεδομένη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(26)
- Άμυνα(57)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(140)
- Εργασία(92)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(438)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.