Είδαμε πώς φτιάχνεται το τσίπουρο-Ο Κώστας Τσιλιλής μάς ξεναγεί από τους ιστορικούς αμπελώνες των Μετεώρων μέχρι τον Τύρναβο
Στους θεσσαλικούς αμπελώνες φτιάχνεται το τσίπουρο, ένα απόσταγμα απόλυτα συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία. Είδαμε όλη τη διαδικασία βήμα - βήμα με τον Κώστα Τσιλιλή. Αν υπάρχει ένα ποτό που συνοψίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Θεσσαλίας, αυτό είναι το τσίπουρο. Πρόκειται για ένα τοπικό προϊόν, συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής των κατοίκων, με την τελετουργία να είναι σαν μια μικρή γιορτή και φυσικά κομμάτι της ταυτότητας ενός τόπου που γνωρίζει πολύ καλά να σέβεται τη γη του. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ολόκληρη η Θεσσαλία με την εύφορη πεδιάδα της και τα απλωμένα αμπέλια, κρατά βαθιές ρίζες στην αμπελουργία. Από τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα, ως τον Βόλο και την Καρδίτσα, το σταφύλι δεν είναι μόνο καλλιέργεια, αλλά κομμάτι πολιτισμού. Άλλωστε, μετά τα τελείωμα του τρύγου ξεκινά η ιεροτελεστία της απόσταξης. Τα καζάνια ανάβουν, οι πρώτες σταγόνες κυλούν στα δοχεία και οι παρέες μαζεύονται γύρω τους. Η μυρωδιά του αποστάγματος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Στους θεσσαλικούς αμπελώνες φτιάχνεται το τσίπουρο, ένα απόσταγμα απόλυτα συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία. Είδαμε όλη τη διαδικασία βήμα - βήμα με τον Κώστα Τσιλιλή. Αν υπάρχει ένα ποτό που συνοψίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Θεσσαλίας, αυτό είναι το τσίπουρο. Πρόκειται για ένα τοπικό προϊόν, συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής των κατοίκων, με την τελετουργία να είναι...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(69)
- Αστυνομικά(36)
- Εκπαίδευση(201)
- Εργασία(43)
- Θρησκεία(27)
- Κοινωνία(570)
- Νομικά(35)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(424)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.