πριν από  1 ημέρα 11 ώρες

Iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στους θεσσαλικούς αμπελώνες φτιάχνεται το τσίπουρο, ένα απόσταγμα απόλυτα συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία. Είδαμε όλη τη διαδικασία βήμα - βήμα με τον Κώστα Τσιλιλή. Αν υπάρχει ένα ποτό που συνοψίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Θεσσαλίας, αυτό είναι το τσίπουρο. Πρόκειται για ένα τοπικό προϊόν, συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής των κατοίκων, με την τελετουργία να είναι σαν μια μικρή γιορτή και φυσικά κομμάτι της ταυτότητας ενός τόπου που γνωρίζει πολύ καλά να σέβεται τη γη του. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ολόκληρη η Θεσσαλία με την εύφορη πεδιάδα της και τα απλωμένα αμπέλια, κρατά βαθιές ρίζες στην αμπελουργία. Από τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα, ως τον Βόλο και την Καρδίτσα, το σταφύλι δεν είναι μόνο καλλιέργεια, αλλά κομμάτι πολιτισμού. Άλλωστε, μετά τα τελείωμα του τρύγου ξεκινά η ιεροτελεστία της απόσταξης. Τα καζάνια ανάβουν, οι πρώτες σταγόνες κυλούν στα δοχεία και οι παρέες μαζεύονται γύρω τους. Η μυρωδιά του αποστάγματος...

πριν από  1 ημέρα 12 ώρες

Iefimerida.gr

Στους θεσσαλικούς αμπελώνες φτιάχνεται το τσίπουρο, ένα απόσταγμα απόλυτα συνυφασμένο με την τοπική κοινωνία. Είδαμε όλη τη διαδικασία βήμα - βήμα με τον Κώστα Τσιλιλή. Αν υπάρχει ένα ποτό που συνοψίζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Θεσσαλίας, αυτό είναι το τσίπουρο. Πρόκειται για ένα τοπικό προϊόν, συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής των κατοίκων, με την τελετουργία να είναι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation