Είναι καλό το αβοκάντο για άτομα με διαβήτη;
Όταν πρόκειται για τη διαχείριση του διαβήτη, η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο. Κάθε επιλογή γεύματος έχει σημασία - ειδικά οι τροφές που επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα φρούτο που συχνά προκαλεί ερωτήματα είναι το αβοκάντο (γνωστό και ως "βούτυρο φρούτο"). Είναι κρεμώδες, νόστιμο και γεμάτο υγιεινά λιπαρά - αλλά είναι πράγματι καλό για άτομα με διαβήτη; Η απάντηση, σύμφωνα με ειδικούς διατροφής, είναι ναι, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.1. Χαμηλό σε υδατάνθρακες, πλούσιο σε "καλά" λιπαρά Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, το αβοκάντο περιέχει πολύ λίγους υδατάνθρακες και είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά - τα "καλά" λιπαρά που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Ένα μεσαίο αβοκάντο έχει περίπου 1 γραμμάριο ζάχαρης και 4 γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων, πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI). Οι τροφές με χαμηλό GI δεν προκαλούν απότομες αυξήσεις του σακχάρου, καθιστώντας το αβοκάντο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(6)
- Άμυνα(37)
- Αστυνομικά(15)
- Εκπαίδευση(184)
- Εργασία(15)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(496)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(573)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.