πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η πίτσα Χαβάη -ίσως η πιο αμφιλεγόμενη εκδοχή του παγκόσμιου αυτού διάσημου φαγητού- δεν προήλθε από την Ιταλία, ούτε καν από κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού. Δημιουργός της ήταν ένας Έλληνας μετανάστης στον Καναδά, ο οποίος, μέσα από μια τολμηρή δοκιμή στις αρχές της δεκαετίας του 1960, άλλαξε για πάντα την πορεία της πίτσας στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Ο Σωτήρης (Sam) Πανοπούλος, μαζί με τα αδέρφια του, διατηρούσε ένα μικρό εστιατόριο με την ονομασία Satellite στην πόλη Chatham του Οντάριο. Το 1962, με φόντο τις πολυπολιτισμικές επιρροές του Καναδά, εμπνεύστηκε από τις γεύσεις "γλυκόξινες" της κινεζο-αμερικανικής κουζίνας και αποφάσισε να τολμήσει κάτι ριζοσπαστικό: συνδύασε κονσέρβα ανανά με ζαμπόν πάνω στη βασική πίτσα με ντομάτα και τυρί. "Μου είπαν πως είμαι τρελός", θυμόταν αργότερα ο ίδιος, "αλλά άρεσε στον κόσμο. Και το ένα έφερε το άλλο". Αν και ονόμασε τη δημιουργία του "Hawaiian", αυτό δεν οφειλόταν στην...

πριν από  10 ώρες 53 λεπτά

Cyprustimes.com

Έλληνας έφτιαξε μια αμφιλεγόμενη γεύση, την πίτσα Χαβάη, και δίχασε τον κόσμο Η πίτσα Χαβάη -ίσως η πιο αμφιλεγόμενη εκδοχή του παγκόσμιου αυτού διάσημου φαγητού- δεν προήλθε από την Ιταλία, ούτε καν από κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού. Δημιουργός της ήταν ένας Έλληνας μετανάστης στον Καναδά, ο οποίος, μέσα από μια τολμηρή δοκιμή στις αρχές της δεκαετίας του 1960...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation