Έλληνας μετανάστης στον Καναδά δημιούργησε την πίτσα Χαβάη
Η πίτσα Χαβάη -ίσως η πιο αμφιλεγόμενη εκδοχή του παγκόσμιου αυτού διάσημου φαγητού- δεν προήλθε από την Ιταλία, ούτε καν από κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού. Δημιουργός της ήταν ένας Έλληνας μετανάστης στον Καναδά, ο οποίος, μέσα από μια τολμηρή δοκιμή στις αρχές της δεκαετίας του 1960, άλλαξε για πάντα την πορεία της πίτσας στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Ο Σωτήρης (Sam) Πανοπούλος, μαζί με τα αδέρφια του, διατηρούσε ένα μικρό εστιατόριο με την ονομασία Satellite στην πόλη Chatham του Οντάριο. Το 1962, με φόντο τις πολυπολιτισμικές επιρροές του Καναδά, εμπνεύστηκε από τις γεύσεις "γλυκόξινες" της κινεζο-αμερικανικής κουζίνας και αποφάσισε να τολμήσει κάτι ριζοσπαστικό: συνδύασε κονσέρβα ανανά με ζαμπόν πάνω στη βασική πίτσα με ντομάτα και τυρί. "Μου είπαν πως είμαι τρελός", θυμόταν αργότερα ο ίδιος, "αλλά άρεσε στον κόσμο. Και το ένα έφερε το άλλο". Αν και ονόμασε τη δημιουργία του "Hawaiian", αυτό δεν οφειλόταν στην...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Έλληνας έφτιαξε μια αμφιλεγόμενη γεύση, την πίτσα Χαβάη, και δίχασε τον κόσμο Η πίτσα Χαβάη -ίσως η πιο αμφιλεγόμενη εκδοχή του παγκόσμιου αυτού διάσημου φαγητού- δεν προήλθε από την Ιταλία, ούτε καν από κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού. Δημιουργός της ήταν ένας Έλληνας μετανάστης στον Καναδά, ο οποίος, μέσα από μια τολμηρή δοκιμή στις αρχές της δεκαετίας του 1960...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(20)
- Άμυνα(98)
- Αστυνομικά(105)
- Εκπαίδευση(137)
- Εργασία(106)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(471)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(404)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.