Ετικέτες για καρκίνο τύπου τσιγάρων στο ζαμπόν και το μπέικον ζητούν οι επιστήμονες στην Αγγλία
Το μπέικον και το ζαμπόν που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να φέρουν ετικέτες τύπου τσιγάρου, που να προειδοποιούν ότι οι χημικές ουσίες που περιέχουν προκαλούν καρκίνο του εντέρου, λένε τώρα οι επιστήμονες. Το αίτημά τους έρχεται σε συνέχεια των επικρίσεων τους σε διαδοχικές βρετανικές κυβερνήσεις επειδή δεν έκαναν "ουσιαστικά τίποτα" για να μειώσουν τον κίνδυνο από τα νιτρώδη στη δεκαετία που ακολούθησε την ανακάλυψη ότι προκαλούν σίγουρα καρκίνο, όπως αναφέρει ο Gurdian. Το προηγούμενο Σάββατο 25 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τον Οκτώβριο του 2015, χαρακτήρισε το επεξεργασμένο κρέας ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο, κατατάσσοντάς το στην ίδια κατηγορία με τον καπνό και τον αμίαντο. Τα νιτρώδη είναι χημικές ουσίες που προστίθενται στο μπέικον και το ζαμπόν κατά την επεξεργασία για να τα σκληρύνουν και να τα συντηρήσουν και να τους δώσουν το ροζ χρώμα τους, παρά τη συλλογή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(65)
- Αστυνομικά(38)
- Εκπαίδευση(237)
- Εργασία(59)
- Θρησκεία(60)
- Κοινωνία(616)
- Νομικά(35)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(597)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.