Έβρος: Το super food που παράγεται με εξαπλάσια ποσότητα σιδήρου, καλλίου και ασβεστίου
F4C70F62-A322-4DBE-B505-2B8DD46D6AEF746B0F36-0F0F-491F-86C0-632581A3AA4F Τα καλά της μεσογειακής διατροφής!Parallaxi 6 Νοεμβρίου 2025, 4:11 μμ Parallaxi 6 Νοεμβρίου 2025, 4:11 μμ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ Πλούσια σε ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και κάλλιο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι τα φασόλια Τυχερού Έβρου που αποτελούν ντόπια ποικιλία. Στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Περίμετρος" της ΕΡΤ3 μίλησε ο βιοχημικός της εταιρείας τεχνοβλαστού foodOxys του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φώτης Τέκος: "Το φασόλι του Τυχερού Έβρου ήρθε στο εργαστήριό μας μέσα από μια συνεργασία που διατηρούμε με την Δημοσυνεταιριστική Έβρου. Μετά τις αναλύσεις για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βρήκαμε ότι ξεπερνάει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε πολλά θρεπτικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλει στην όραση, το ανοσοποιητικό, τη γνωσιακή λειτουργία, στη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στη κατάσταση νυχιών, μαλλιών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(28)
- Άμυνα(44)
- Αστυνομικά(37)
- Εκπαίδευση(279)
- Εργασία(55)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(603)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(705)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.