Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο της γιαγιάς
Το γλυκό του κουταλιού βερίκοκο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει απλότητα, άρωμα και διατηρησιμότητα. Φτιάχνεται με φρέσκα, σφιχτά βερίκοκα που βράζονται σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανα και λαμπερά. Το άρωμα του λεμονιού δίνει φρεσκάδα, ενώ η προσθήκη αμυγδάλων ή πικραμύγδαλων από τα κουκούτσια χαρίζει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με σωστή προετοιμασία και υπομονή στο δέσιμο, διατηρείται για μήνες. Σερβίρεται παραδοσιακά με κουταλάκι, συνοδεύει υπέροχα το γιαούρτι ή το παγωτό και αποτελεί σύμβολο ελληνικής φιλοξενίας σε κάθε σπίτι.Υλικά1 κιλό βερίκοκα (καθαρισμένα, σφιχτά και ώριμα)1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική500 ml νερό2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού1-2 λωρίδες φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)20-25 ασπρισμένα αμύγδαλα ή τα πικραμύγδαλα από τα κουκούτσια (προαιρετικά)Προαιρετικά για ασβέστωση1 κουταλιά της σούπας ασβέστη (σβησμένο)3 λίτρα νερόΕκτέλεση Επιλογή & προετοιμασία φρούτωνΔιαλέγουμε βερίκοκα με πορτοκαλί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(52)
- Αστυνομικά(105)
- Εκπαίδευση(112)
- Εργασία(79)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(492)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(441)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.