πριν από  1 ώρα 51 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γλυκό του κουταλιού βερίκοκο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει απλότητα, άρωμα και διατηρησιμότητα. Φτιάχνεται με φρέσκα, σφιχτά βερίκοκα που βράζονται σε σιρόπι ζάχαρης μέχρι να γίνουν διάφανα και λαμπερά. Το άρωμα του λεμονιού δίνει φρεσκάδα, ενώ η προσθήκη αμυγδάλων ή πικραμύγδαλων από τα κουκούτσια χαρίζει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με σωστή προετοιμασία και υπομονή στο δέσιμο, διατηρείται για μήνες. Σερβίρεται παραδοσιακά με κουταλάκι, συνοδεύει υπέροχα το γιαούρτι ή το παγωτό και αποτελεί σύμβολο ελληνικής φιλοξενίας σε κάθε σπίτι.Υλικά1 κιλό βερίκοκα (καθαρισμένα, σφιχτά και ώριμα)1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική500 ml νερό2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού1-2 λωρίδες φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)20-25 ασπρισμένα αμύγδαλα ή τα πικραμύγδαλα από τα κουκούτσια (προαιρετικά)Προαιρετικά για ασβέστωση1 κουταλιά της σούπας ασβέστη (σβησμένο)3 λίτρα νερόΕκτέλεση Επιλογή & προετοιμασία φρούτωνΔιαλέγουμε βερίκοκα με πορτοκαλί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation