πριν από  8 ώρες 30 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα φρούτα όντως περιέχουν φυσική ζάχαρη, αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό - αντίθετα, προσφέρουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Γιατί λοιπόν τα φρούτα θεωρούνται υγιεινά ενώ τα γλυκά όχι; Ας το δούμε με απλά λόγια:Τι λένε οι έρευνεςΤα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη, αλλά και φυτικές ίνες, που επιβραδύνουν την αίσθηση ζάχαρης και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα .Αντίθετα, τα επεξεργασμένα γλυκά (μπισκότα, κέικ, γλυκόριζα με πρόσθετο σιρόπι) δεν προσφέρουν ίνες ή θρεπτικά συστατικά - μόνο "κενές" θερμίδες .Ποια φρούτα έχουν περισσότερη ζάχαρη; Έρευνα του Medical News Todayαναφέρει την πρώτη δεκάδα: ροδιά, σταφύλια, μάνγκο, μήλα, κεράσια, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες, σύκα, καρπούζι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου:μια μπανάνα μπορεί να περιέχει ~27 g ζάχαρηςτα μήλα διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία, ενώ π.χ. το μάνγκο είναι αρκετά ζαχαρούχο .Τι να προσέχουμεΜερίδες - Το μέγεθος μετράει!

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation