Η αλήθεια για τη ζάχαρη των φρούτων και γιατί πρέπει να τα επιλέγεις αντί για γλυκά
Τα φρούτα όντως περιέχουν φυσική ζάχαρη, αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό - αντίθετα, προσφέρουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Γιατί λοιπόν τα φρούτα θεωρούνται υγιεινά ενώ τα γλυκά όχι; Ας το δούμε με απλά λόγια:Τι λένε οι έρευνεςΤα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, γλυκόζη και σακχαρόζη, αλλά και φυτικές ίνες, που επιβραδύνουν την αίσθηση ζάχαρης και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα .Αντίθετα, τα επεξεργασμένα γλυκά (μπισκότα, κέικ, γλυκόριζα με πρόσθετο σιρόπι) δεν προσφέρουν ίνες ή θρεπτικά συστατικά - μόνο "κενές" θερμίδες .Ποια φρούτα έχουν περισσότερη ζάχαρη; Έρευνα του Medical News Todayαναφέρει την πρώτη δεκάδα: ροδιά, σταφύλια, μάνγκο, μήλα, κεράσια, πορτοκάλια, αχλάδια, μπανάνες, σύκα, καρπούζι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου:μια μπανάνα μπορεί να περιέχει ~27 g ζάχαρηςτα μήλα διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία, ενώ π.χ. το μάνγκο είναι αρκετά ζαχαρούχο .Τι να προσέχουμεΜερίδες - Το μέγεθος μετράει!
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(19)
- Άμυνα(74)
- Αστυνομικά(91)
- Εκπαίδευση(152)
- Εργασία(86)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(371)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(431)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.