πριν από  1 ημέρα 8 ώρες

Lifo.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η Γαλλία, πατρίδα της υψηλής γαστρονομίας και του διάσημου συστήματος κουζίνας "μπριγκάντα", βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση φήμης, καθώς αποκαλύπτεται το σκοτεινό πρόσωπο πίσω από τα λαμπερά εστιατόρια με αστέρια Michelin. Η δημοσιογράφος Νόρα Μπουαζουνί, με πολυετή έρευνα και το νέο της βιβλίο "Βία στην Κουζίνα", φέρνει στο φως σοκαριστικές μαρτυρίες εργαζομένων: από σεφ που πετούν κατσαρόλες στα πρόσωπα υφισταμένων και καίνε επίτηδες προσωπικό, μέχρι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ρατσιστική συμπεριφορά και ακόμη και βιασμό σε ψυκτικό θάλαμο. Η κουλτούρα αυτή, που διαμορφώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ, βασίζεται σε μια αυστηρή στρατιωτική ιεραρχία, η οποία, σύμφωνα με επικριτές, επιτρέπει στους επικεφαλής να ασκούν ανενόχλητα εξουσία και κακομεταχείριση. Το σύστημα αυτό εξάγεται εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως, καθώς πολλοί ξένοι σεφ εκπαιδεύονται στη Γαλλία και μεταφέρουν την ίδια νοοτροπία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation