Η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει την τοξική κουλτούρα στην κουζίνα που διέδωσε σε όλο τον κόσμο
Η Γαλλία, πατρίδα της υψηλής γαστρονομίας και του διάσημου συστήματος κουζίνας "μπριγκάντα", βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση φήμης, καθώς αποκαλύπτεται το σκοτεινό πρόσωπο πίσω από τα λαμπερά εστιατόρια με αστέρια Michelin. Η δημοσιογράφος Νόρα Μπουαζουνί, με πολυετή έρευνα και το νέο της βιβλίο "Βία στην Κουζίνα", φέρνει στο φως σοκαριστικές μαρτυρίες εργαζομένων: από σεφ που πετούν κατσαρόλες στα πρόσωπα υφισταμένων και καίνε επίτηδες προσωπικό, μέχρι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ρατσιστική συμπεριφορά και ακόμη και βιασμό σε ψυκτικό θάλαμο. Η κουλτούρα αυτή, που διαμορφώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ, βασίζεται σε μια αυστηρή στρατιωτική ιεραρχία, η οποία, σύμφωνα με επικριτές, επιτρέπει στους επικεφαλής να ασκούν ανενόχλητα εξουσία και κακομεταχείριση. Το σύστημα αυτό εξάγεται εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως, καθώς πολλοί ξένοι σεφ εκπαιδεύονται στη Γαλλία και μεταφέρουν την ίδια νοοτροπία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(12)
- Αστυνομικά(25)
- Εκπαίδευση(211)
- Εργασία(25)
- Θρησκεία(13)
- Κοινωνία(607)
- Νομικά(14)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(362)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.