Η Ιστορία του BBQ: Από τις ρίζες μέχρι το σύγχρονο φαινόμενου στο grill
Γράφει ο Χρήστος Κάβουρας Αν μιλάμε για αντρικές απολαύσεις, λίγα πράγματα συναγωνίζονται τη μαγεία του BBQ. Ξέρεις, εκείνο το καπνιστό, ζουμερό κρέας που λιώνει στο στόμα, τα αρώματα της φωτιάς που σε μαγνητίζουν και η αίσθηση ότι είσαι ο απόλυτος αρχηγός της ψησταριάς. Το BBQ δεν είναι μόνο ένας τρόπος "μαγειρέματος" ή ψησίματος: είναι lifestyle, τελετουργία, τρόπος ζωής. Και πίσω από αυτή την απίστευτη γεύση κρύβεται μια ιστορία τόσο παλιά και γεμάτη ένταση όσο ένα καλό ρακούν γύρω από μια φωτιά. Από πού ξεκίνησαν όλα; Πολύ πίσω στο χρόνο, οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν κάτι μαγικό: το κρέας ψημένο στη φωτιά έχει άλλη γεύση, άλλη αίσθηση. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το BBQ, το πρωτόγονο, αληθινό, αυθεντικό μαγείρεμα που εξακολουθεί να κυριαρχεί μέχρι σήμερα. Μιλάμε για εποχές πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν ακόμα οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές και οι μυρωδιές του ψημένου κρέατος γέμιζαν τον αέρα. Μυκηναίοι, Ρωμαίοι, Πέρσες, όλοι είχαν το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(79)
- Αστυνομικά(83)
- Εκπαίδευση(149)
- Εργασία(79)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(400)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(352)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.