Η συχνή κατανάλωση κοτόπουλου συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες, η κατανάλωση περισσότερων από 300 γραμμαρίων κοτόπουλου την εβδομάδα - ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου τέσσερις μερίδες - σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πεπτικού συστήματος, σε σύγκριση με όσους τρώνε λιγότερο από μία μερίδα. Η έρευνα κατέληξε ότι η τακτική κατανάλωση πουλερικών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από 11 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, μεταξύ αυτών και του εντέρου αλλά και του στομάχου. Μέχρι σήμερα, το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας θεωρούνταν οι βασικοί "ένοχοι" για την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου, ενώ το κοτόπουλο αντιμετωπιζόταν ως πιο ασφαλής επιλογή πρωτείνης. Ωστόσο, η νέα μελέτη φαίνεται να αμφισβητεί αυτή την αντίληψη. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για τη διατροφή και την υγεία περίπου 5.000 ατόμων, με μέση ηλικία τα 50 χρόνια, σε μια περίοδο σχεδόν 20 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν πάνω από τέσσερις μερίδες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(41)
- Άμυνα(27)
- Αστυνομικά(22)
- Εκπαίδευση(212)
- Εργασία(48)
- Θρησκεία(22)
- Κοινωνία(469)
- Νομικά(10)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(787)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.