Η τέχνη του κουσκούς: Το παραδοσιακό χειροποίητο ζυμαρικό της Δράμας που μπήκε στη λίστα της Unesco
Μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή Κυριακή του Σεπτέμβρη, στο Καλαμπάκι Δράμας, η παράδοση βρήκε ξανά φωνή, γεύση κουσκούς και χέρια.Κουσκούς, το παραδοσιακό ζυμαρικό της Δράμας Το 2ο εργαστήριο παρασκευής κουσκούς άνοιξε τις πόρτες του στον φιλόξενο χώρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου και αυτό που ακολούθησε δεν ήταν απλώς μια επίδειξη ή μια συνταγή, ήταν μια τελετουργία και μια ανάμνηση παράδοσης. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Το κουσκούς, το παραδοσιακό ζυμαρικό από σιμιγδάλι και νερό, που μοσχοβολάει Κυριακή και παιδικές αναμνήσεις, αποτελεί το τέταρτο στοιχείο που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ από το Καλαμπάκι. Η αναγνώριση αυτή δεν ήρθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα χρόνων, ανθρώπων και χεριών, που όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν, έμαθαν και προσέφεραν. Το κουσκούς, το παραδοσιακό ζυμαρικό από σιμιγδάλι και νερό Για τους ντόπιους, το κουσκούς δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι το άρωμα του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(20)
- Άμυνα(24)
- Αστυνομικά(14)
- Εκπαίδευση(267)
- Εργασία(44)
- Θρησκεία(21)
- Κοινωνία(553)
- Νομικά(14)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(608)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.