Καταναλώνεις έτοιμες σαλάτες; Μάθε για τον κίνδυνο Τοξοπλάσμωσης - Τι έδειξε πανευρωπαϊκή μελέτη
Ανίχνευση Toxoplasma gondii σε έτοιμες προς κατανάλωση σαλάτες: Πανευρωπαϊκή μελέτη εκτίμησης κινδύνου Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων τοξοπλάσμωσης (Toxoplasma gondii ) σε ανθρώπους που σχετίζονται με την κατανάλωση φρέσκων προϊόντων. Το παράσιτο Toxoplasma gondii μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στους ανθρώπους, που μπορούν να μολυνθούν τρώγοντας ωμό ή μη καλά μαγειρεμένο μολυσμένο κρέας ή άπλυτα φρούτα ή λαχανικά που έχουν μολυνθεί με το παράσιτο. Ιδιαίτερα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εμφανίσουν σοβαρά νευρολογικά και αναπνευστικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Επιπλέον, οι λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν συγγενή τοξοπλάσμωση (CT) που οδηγεί σε αποβολές, εμβρυϊκές δυσπλασίες και κακοήθειες στο νευρικό σύστημα. Η οξεία τοξοπλάσμωση είναι ασυμπτωματική περίπου στο 80% των ατόμων και τα συμπτώματα στο άλλο 20% περιλαμβάνουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(10)
- Άμυνα(33)
- Αστυνομικά(26)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(26)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(551)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(484)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.